Burgemeester Jan van Zanen verwelkomt eerste Utrecht Canal Pride

Burgemeester Jan van Zanen heet de Utrecht Canal Pride welkom in de stad!

Op zaterdag 17 juni zal de Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, in het centrum van Utrecht de boten van de 1ste Utrecht Canal Pride verwelkomen. Samen met de voorzitter van de Stichting Utrecht Canal Pride zullen zij op de Stadhuisbrug met spektakel de eerste van de circa 30 vaartuigen begroeten met een confetti douche.

Al vanaf het eerste idee heeft de gemeente Utrecht de Utrechtse grachten parade omarmd en gesteund en is daarbij zeker niet over één nacht ijs gegaan. Een parade dwars door het centrum van Utrecht over de Oudegracht brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Maar in goed overleg met de organisatie, politie, brandweer, reddingsbrigade, ondernemers en gemeente is er een mooi en goed plan uit gerold.

De gemeente Utrecht zal tevens zelf ook meevaren in de parade. Op de boot van de Gemeente Utrecht hebben zij vertegenwoordigers uitgenodigd van organisaties waarmee zij samen werken op het gebied van LHBTI+, alsmede de ‘Upride’ medewerkers van de gemeente zelf.

 Het publiek is van harte welkom om alle boten gade te slaan langs de kant en op de werven. Om 13.00 uur zullen de eerste boten ter hoogte van het Ledig Erf de Oudegracht op draaien. Bezoekers die komen kijken worden verzocht vooral net buiten het winkelgebied van de Oudegracht de boten aan te moedigen.

Tijdens en na de parade vindt op en rond de Jacobibrug en het Jacobskerkhof een streetparty plaats tot 23.00 uur. Twee podia door ‘Rubber’, Cafe Kalff en Bodytalk zullen daar de dag tot een mooi eind brengen. Daarna zijn er nog afterparty's in onder andere club Basis en Poema.

Dit alles vindt plaats in het openingsweekend van het jaarlijks Midzomergracht festival, die op de vrijdag ervoor, 16 juni, haar openingsfeest op het stadhuisplein, en de zondag erna haar parkdag in het Griftpark beleeft.

 

Wat:                Utrecht Canal Pride

Wanneer:        17 juni vanaf 13.00 uur

Waar:              Op de Oudegracht in Utrecht

Wie:                Meer dan 25 boten van organisaties uit de LHBTI+ gemeenschap