Laat je zien en vaar mee in een kano!

Een primeur tijdens de tweede Utrecht Canal Pride! Een groep van kano's zal dit jaar de feestelijke parade openen. Wil je ook een unieke bijdrage leveren aan de Utrecht Canal Pride? Laat jezelf zien, vaar mee en maak een statement!

Als opening van de Utrecht Canal Pride vaart dit jaar een groep van kano's voorop in de parade. Zo kun jij alleen of met z'n tweeën een boodschap uitdragen tijdens de Utrecht Canal Pride op zaterdag 16 juni. Met deze unieke opening van de parade krijgen ook 'paren en enkelingen' de kans om een statement te maken tijdens de Pride.

Om 14.00 uur vertrekt de parade vanaf het Ledig Erf. Je wordt om 12.00 uur verwacht bij de opstapplaats voor een briefing en veiligheidsinstructie. Daarna vaar je onder begeleiding van professionele kanovaarders voorop in de parade. Als middelpunt vaart een fluisterboot mee die zorgt voor muziek onderweg. Rond 16.00 uur kom je aan op het eindpunt bij Roost aan het water. De kano's en begeleiding worden verzorgd door Kanoverhuur Utrecht, waarvoor je een kleine bijdrage (€ 12,50 per deelnemer) betaalt.

Schrijf je nu in!

De inschrijving voor de kano's is nu geopend! We verwachten dat je met z'n tweeën of alleen een statement maakt en zo een unieke bijdrage levert aan de parade. Daarvoor krijg je een unieke plaats in de parade, want de kanovaarders zullen de parade openen. Enthousiast geworden? Schrijf je nu hier in via dit formulier.

Goed om te weten:

Bij het inschrijfformulier vind je alle informatie die je moet weten voordat je inschrijft. Hier geven we toch alvast een paar belangrijke aandachtspunten:

  • De kosten om mee te varen bedragen € 12,50 per deelnemer. Voor dit bedrag zorgen we voor een kano, een veilige en goed georganiseerde plaats in de parade, een uitgebreide instructie en begeleiding door professionele kanovaarders.
  • De kano's worden geleverd door Kanoverhuur Utrecht en het is niet mogelijk om met een eigen kano mee te varen.
  • De professionele kanovaarders voorop bepalen het tempo. De parade vaart langzaam dus de fysieke inspanning is beperkt.
  • Je kunt samen of alleen meevaren. Als je als koppel inschrijft zit je samen in een 2-persoonskano. Schrijf je alleen in, dan kun je samen met een andere deelnemer in een 2-persoonskano geplaatst worden.
  • Deelname is op eigen risico en je gaat bij inschrijving akkoord met het deelnemersreglement van de Utrecht Canal Pride, lees dit vooraf dus goed door.
  • Alle deelnemende kano's krijgen een grote heliumballon waardoor je extra goed zichtbaar bent voorop in de parade. Ook heeft elke kano een waterdichte tas van 40 liter waarin je waardevolle spullen kunt opbergen.
  • Na inschrijving worden de deelnemers geselecteerd. De selectie procedure voor deelname is gelijk aan die van de “normale” deelnemers (de boten) waarbij de motivatie en boodschap een belangrijk toelatingseis zijn.
  • Voor meer informatie: lees het deelnemersreglement en de informatie bij het inschrijfformulier goed door.