Regenboogpluim voor Utrecht Canal Pride!

Wat een eer en wat een waardering! Vanavond werden de bestuursleden van Utrecht Canal Pride verrast in Cafe Kalff in Utrecht. We kregen de jaarlijkse Regenboogpluim uitgereikt door COC Midden-Nederland! Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door COC Midden-Nederland aan personen of organisaties die zich op buitengewone wijze hebben ingezet voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen  (LHBTI) in de regio Midden Nederland.

In het bijzijn van de bestuursleden werd de Regenboogpluim van COC Midden-Nederland overhandigd aan onze voorzitter Robbert Kalff. Deze bijzondere prijs wordt jaarlijks uitgereikt op de verjaardag van COC Midden-Nederland (18 januari). Stichting Utrecht Canal Pride organiseerde op 17 juni 2017 voor de allereerste keer de kleurrijke botenparade over Utrechtse grachten en dat was direct een gigantisch succes.

COC Midden-Nederland voorzitter Simon Timmerman overhandigde de Regenboogpluim. “De eerste editie van de Utrecht Canal Pride was een groot succes. Met enkel vrijwilligers is dit van de grond gekomen. Een geweldige prestatie! Niet alleen voor de mensen aan de kant was het een groot feest, maar ook voor alle organisaties, clubs en verenigingen die trots op de boten door de Utrechtse grachten voeren. Utrecht mag trots zijn op dit evenement en de organisatie verdient een groot compliment voor deze positieve bijdrage aan de LHBTI-gemeenschap”, aldus Timmerman. Dit jaar staat de tweede editie van de Utrecht Canal Pride gepland voor zaterdag 16 juni 2018.

Origineel artikel: COC Midden-Nederland