Utrecht Canal Pride opent ‘Pride Month’ op 1 juni 2019!

De datum voor de derde editie van de Utrecht Canal Pride is bekend: op zaterdag 1 juni 2019 kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog! Vanaf 14.00 uur trekt de bonte stoet van boten uit de LHBTI+ gemeenschap weer over de Oudegracht.

De Utrecht Canal Pride is de Nederlandse aftrap van de jaarlijkse ‘Pride Month’: de maand juni staat over de hele wereld in het teken van LHBTI-evenementen. Pride Month 2019 wordt extra bijzonder omdat het dan precies vijftig jaar geleden is dat de Stonewall-rellen plaatsvonden in NewYork, een mijlpaal in de strijd voor gelijke rechten voor de LHBTI-gemeenschap. Exact één jaar na de Stonewall-rellen werd in New York de eerste Gay Pride Parade georganiseerd, een initiatief dat wereldwijd navolging kreeg.

Na twee jaar is de Utrecht Canal Pride al niet meer weg te denken uit Utrecht. In 2018 verschenen 41 boten aan de start en trok de botenparade 50.000 bezoekers. Burgemeester Jan van Zanen noemde de Utrecht Canal Pride al na de eerste editie ‘een nieuwe traditie’. Ook in 2019 kunnen de bezoekers na afloop weer doorfeesten tijdens straatfeesten en afterparty’s in de hele stad.

Meevaren met de Utrecht Canal Pride 2019?

Alle organisaties die zich inzetten voor de LHBTI+ gemeenschap zijn weer van harte uitgenodigd om mee te varen met de Utrecht Canal Pride. Zo staan deze organisaties voor één dag extra in de spotlights. Vanaf half november 2018 is het mogelijk om in te schrijven voor de Utrecht Canal Pride 2019. De inschrijfperiode eindigt op 31 januari 2019.


Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Utrecht Canal Pride? Volg ons op social media, en zet jezelf alvast aanwezig op het Facebook evenement van de Utrecht Canal Pride 2019!