Utrechts homomannen koor "Cantatori del Duomo" vaart mee!

Utrecht heeft een zeer actieve LHBT+ gemeenschap met meer dan tachtig organisaties! Van sportvereniging tot politiek en van gay-horeca tot een springlevend COC Midden-Nederland. En zo ook het Utrechts homomannenkoor Cantatori del Duomo. Ze varen zaterdag mee in de eerste Utrecht Canal Pride, en stellen zichzelf voor:

Cantatori del Duomo

Cantatori del Duomo is het Utrechts homo mannenkoor, 26 jaar geleden opgericht en nog steeds vrolijk zingend zichtbaar in de stad. Ons repertoire is breed, maar vooral georiënteerd op kleinkunst, cabaret en moderne muziek. We zingen Adèle, Wende Snijders en Queen, maar ook jazzy nummers, Adele Bloemendaal en zelfs een hit uit Sesamstraat.

We repeteren eens per week, onder leiding van Loes, onze dirigent. Tijdens die repetities bereiden we ons voor op optredens en muzikale uitstapjes. Zo zijn we regelmatig te zien als zingende obers in The Colour Kitchen in Zuilen. We zijn ook betrokken geweest bij de Utrechtse Culturele Zondagen en we hebben de Annie Brouwer Korfprijs gebruikt om een roze noot toe te voegen aan koffietijd in bejaardenhuizen. Vorig jaar hebben we Tutti georganiseerd in Utrecht, een Nederlands roze korenfestival.

Nieuwsgierig geworden? Maandag 19 juni hebben we een open repetitie, maar langskomen mag altijd. Na het Midzomergracht festival richten we ons op twee grote activiteiten in het komende seizoen: 10 november een optreden met BonTon in de Pieterskerk, en met Hemelvaart vertrekken we naar een groot Europees roze korenfestival in München, Various Voices.

We hebben heel veel zin om mee te varen, dus tot ziens in The Colour Kitchen, in de Pieterskerk, op het water, of in het theater!

Facebook Cantatori del Duomo en www.cantatori.nl