Utrechtse Politieke Partijen varen gezamenlijk mee!

Gisteren maakten we officieel de deelnemers van de Utrecht Canal Pride 2018 bekend. Met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen zijn er een groot aantal 'nieuwe gezichten' in de parade. Een bijzondere 'nieuwe' deelnemer is de gezamenlijke boot van de lokale politieke partijen. Want waar ze vorig jaar nog deels afzonderlijk meevoeren, maken ze dit jaar een gezamenlijk statement. En daar zijn we als Stichting Utrecht Canal Pride best trots op!

Onder het motto “Verschil mag er zijn – maak (samen) het verschil” varen de lokale afdelingen van D66, VVD, PvdA, CDA, Stadsbelang en Student & Starter mee met een gezamenlijke boot tijdens de tweede editie van de Utrecht Canal Pride op 16 juni aanstaande.

"Met onze gezamenlijke boot willen we een krachtig en positief statement neerzetten voor en richting de LHBTI+-gemeenschap in Utrecht. We onderstrepen met deze gezamenlijke deelname dat we – ondanks onze verschillen in achtergronden en politieke opvattingen – eensgezind zijn op thema’s die raken aan het jezelf kunnen zijn", aldus de partijen.

Alle partijen die op dit moment vertegenwoordigd zijn in de Utrechtse raad zijn benaderd voor het initiatief. Deelname aan het gezamenlijke initiatief is reeds bevestigd door D66, VVD, PvdA, CDA, Stadsbelang en Student & Starter.

Benieuwd naar alle deelnemers van Utrecht Canal Pride 2018? Hier vind je een overzicht. Wil je op de hoogte blijven over de Utrecht Canal Pride? Like ons op facebook, of zet je aanwezig in het evenement.

Boot van Gay66 (D66) tijdens Utrecht Canal Pride 2017.