Vaar mee in een kano!

Altijd al willen meevaren met de Utrecht Canal Pride? Je kunt je natuurlijk aanmelden bij een van de deelnemende boten, maar je kunt ook zelf een persoonlijk statement maken. Net als vorig jaar kun je je inschrijven om alleen of samen mee te varen in een kano. Zo kun jij een persoonlijke boodschap uitdragen tijdens de Utrecht Canal Pride! Samen met tientallen andere kano's vaar je dan mee in de parade, onder professionele begeleiding.

Hoe het werkt

Om 14.00 uur vertrekt de parade vanaf het Ledig Erf. Je wordt om 13.00 uur verwacht bij de opstapplaats voor een briefing en veiligheidsinstructie. Daarna vaar je onder begeleiding van professionele kanovaarders mee in de parade. Rond 17.00 uur kom je aan op het eindpunt bij Roost aan de Singel. De kano's en begeleiding worden verzorgd door Kanoverhuur Utrecht, waarvoor je een kleine bijdrage (€ 15,00 per deelnemer) betaalt.


Schrijf je nu in!

De inschrijving voor de kano's is nu geopend! We verwachten dat je met z'n tweeën of alleen een statement maakt en zo een unieke bijdrage levert aan de parade. Enthousiast geworden? Schrijf je nu hier in via dit formulier.

Goed om te weten:

Bij het inschrijfformulier vind je alle informatie die je moet weten voordat je inschrijft. Hier geven we toch alvast een paar belangrijke aandachtspunten:

 • De kosten om mee te varen bedragen € 15,00 per deelnemer. Voor dit bedrag zorgen we voor een kano, een veilige en goed georganiseerde plaats in de parade, een uitgebreide instructie en begeleiding door professionele kanovaarders.
 • De kano's worden geleverd door Kanoverhuur Utrecht en het is niet mogelijk om met een eigen kano mee te varen.
 • De professionele kanovaarders voorop bepalen het tempo. De parade vaart langzaam dus de fysieke inspanning is beperkt.
 • Je kunt samen of alleen meevaren. Als je als koppel inschrijft zit je samen in een 2-persoonskano. Schrijf je alleen in, dan kun je samen met een andere deelnemer in een 2-persoonskano geplaatst worden.
 • Deelname is op eigen risico en je gaat bij inschrijving akkoord met het deelnemersreglement van de Utrecht Canal Pride, lees dit vooraf dus goed door.
 • Alle deelnemende kano's krijgen een grote heliumballon waardoor je extra goed zichtbaar bent voorop in de parade. Ook heeft elke kano een waterdichte tas van 40 liter waarin je waardevolle spullen kunt opbergen.
 • Na inschrijving worden de deelnemers geselecteerd. De selectie procedure voor deelname is gelijk aan die van de “normale” deelnemers (de
  boten) waarbij de motivatie en boodschap een belangrijk toelatingseis zijn.
 • Als bestuurder van een vaartuig mag je geen alcohol drinken.
 • Voor meer informatie: lees het deelnemersreglement en de informatie bij het inschrijfformulier goed door.