Voor het eerst een intersekseboot bij een Pride!

Voor het eerst in de geschiedenis treedt een groep mensen met intersekse gezamenlijk voor het voetlicht met een boot tijdens de Utrecht Canal Pride! Op zaterdag 16 juni varen zij mee tijdens de tweede Utrecht Canal Pride op de boot van het Nederlands Netwerk Intersekse. Het thema van hun boot is: ‘I am here’, waarbij de ‘i’ staat voor intersekse.

"Best spannend, want ermee naar buiten treden dat je intersekse bent is geen dagelijkse kost voor de meesten. Maar wat is er nu gewoner dan te willen zijn zoals je geboren bent? En geen patiënt te zijn zoals intersekse personen meestal werden weggezet, want dat je lichaam niet helemaal past binnen de (verouderende) norm van ‘100% man’ of ‘100% vrouw’ wil niet zeggen dat je ziek bent! En wil zeker niet zeggen dat je je daarvoor moet schamen, of dat je het geheim moet houden, wat de meeste intersekse mensen altijd is geadviseerd.", aldus het NNID.

Wij zijn alvast super trots dat we dit jaar een intersekseboot mogen verwelkomen tijdens de Utrecht Canal Pride. Ben je intersekse en wil je daar voor uitkomen? Vaar dan mee op de boot van Nederlands Netwerk Intersekse, en geef door zichtbaar te zijn, en geef ook andere mensen de moed zichzelf te zijn! Stuur een mailtje naar info@nnid.nl om je aan te melden.

Benieuwd naar alle deelnemers van Utrecht Canal Pride 2018? Hier vind je een overzicht. Wil je op de hoogte blijven over de Utrecht Canal Pride? Like ons op facebook, of zet je aanwezig in het evenement.